top of page

Peuter- & Kleuteryoga 

 

Je zou denken dat voor deze leeftijdsgroep yoga minder geschikt zou zijn, maar niets is minder waar. Juist voor peuters en kleuters is yoga erg leuk om te doen. Het is goed voor de ontwikkeling van je kind. De fantasie wordt geprikkeld en het  bevordert de motorische vaardigheden en bewustwording van je kind. Het helpt ontspannen en heeft een gunstige werking op het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en concentratievermogen. 

 

De lessen voor de allerkleinsten hebben meer dan in mijn andere kinderlessen, een thema. Ik werk vaak met prentenboekjes zoals Woezel en Pip, Rupsje Nooitgenoeg of Dikkie Dik. De seizoenen en feestdagen zijn uiteraard een dankbaar thema om mee te werken, maar de boerderij en de dieren ontbreken zeker niet.  De oefeningen zijn altijd speels en worden afgewisseld met spel, liedjes, adem en ontspanningsoefeningen en creativiteit. Elke les is anders, maar de opbouw blijft hetzelfde en er wordt veel herhaald. 

 

Peuteryoga groepjes hebben een maximum van 8 peuter en/of kleuters.  Vindt het kind het te spannend alleen in de les dan is de ouder/verzorger van harte welkom erbij te blijven. 

Kid spelen met Bubble
bottom of page